Начин на приготвяне
Отцедете треската от солената вода и я сложете в тиган. Залейте я с вода така че да потъне и варете. Отстранете тигана от котлона, когато водата заври и я оставете настрани да се охлади.
Загрейте зехтина в среден по големина тиган. Изпържете вътре лука и след 5 минути прибавете чесъна. Гответе още около минута. След това добавете нарязаните чушки и домати. Залейте с доматеното пюре и прибавете меда, мащерката и лимоновия сок. Овкусете с двата вида пипер и сол. Разбъркайте добре и продължете с пърженето.
Разполовете картофите и ги нарежете на кръгчета. Отцедете рибата и запазете водата от варенето. Загрейте грила на средна температура. В останалата от варенето на рибата вода сварете картофите за около 8 минути. Не слагайте повече сол.
Отстранете кожата и костите на рибата. Сложете една 1/3 от доматения сос в касерола, след това прибавете картофите, рибата и останалия сос. Смесете галетата с магданоза и поръсете отгоре. Сложете ястието да се пече за 10 минути и след това сервирайте.