Ezine.bg»Рецепти»Паста»Спагети с гъби и бекон

Спагети с гъби и бекон

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Спагети с гъби и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • спагети - 500 г
  • бекон - 100 г
  • печурки - 400 г
  • домати - 500 г (от консерва)
  • грах - 500 г (от консерва)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин - 60 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се слага да се вари. Във водата се слага 1 с.л. сол и 2 с. л. зехтин. Спагетите се отцеждат и изсипват в купа. Беконът се нарязва на кубчета, а лукът се нарязва на ивици и се задушават в зехтина.

Когато лукът омекне, се добавят и нарязаните на резени гъби. задушават се 5 минути като се бъркат, след което се добавят доматите и грахът.

Овкусява се със сол и пипер. Задушава се около 10 мин. или докато водата от доматите и гъбите поизври.

Сервира се горещо и всяка порция се поръсва със ситно настърган магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: