Печена треска с картофи и маслини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
119
144
29/05/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо304
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете треската в студена вода за 1 нощ. След това я отцедете и я нарежете. Желателно е да отстраните перките и по-голяма част от костите.

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете картофите с лука, чесъна, розмарина и магданоза в тава за печене. Прибавете маслините. Залейте със зехтина.

Наредете рибата между зеленчуците и сипете доматите отгоре. Разбийте доматеното пюре с гореща вода и след това изсипете сместа в тавата. Поръсете с риган. Печете около час.

Извадете от фурната, наредете маслините на върха и печете още 30 минути, като добавите още малко гореща вода.

Гарнирайте с магданоз и сервирайте.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар