Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена треска с картофи и маслини

Печена треска с картофи и маслини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Печена треска с картофи и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • треска - 675 г
  • картофи - 800 г
  • лук - 1 глава, нарязан
  • чесън - 3 скилидки, счукан
  • розмарин - 1 стрък
  • магданоз - 2 с.л., нарязан
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • домати - 400 г, нарязани
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вода - 1 1/4 ч.ч.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • маслини - 12 бр. черни
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете треската в студена вода за 1 нощ. След това я отцедете и я нарежете. Желателно е да отстраните перките и по-голяма част от костите.

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете картофите с лука, чесъна, розмарина и магданоза в тава за печене. Прибавете маслините. Залейте със зехтина.

Наредете рибата между зеленчуците и сипете доматите отгоре. Разбийте доматеното пюре с гореща вода и след това изсипете сместа в тавата. Поръсете с риган. Печете около час.

Извадете от фурната, наредете маслините на върха и печете още 30 минути, като добавите още малко гореща вода.

Гарнирайте с магданоз и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: