Начин на приготвяне
Нарежете на дребни парчета 2 червени печени чушки. Ползвах консервирани чушки.
Нарежете също половин глава червен лук, както и няколко стръка пресен магданоз.
В купа смесете изварата, настърганата моцарела и сиренето, което предварително натрошете.
Към сместа със сирената прибавете содата, чушките, лука и магданоза, както и 1 яйце.
Разбъркайте и добавете брашното.
От получената смес оформете малки кюфтенца, които оваляйте в сусам или брашно.
Аз направих и от двата вида.
Наредете кюфтетата без месо в намазнена тава, полейте ги със струйка олио и сложете да се пекат в загрята фурна на 220 °C за 25-30 минути, докато се запекат.
Поднесете тези вкусни и диетични кюфтета от извара със свежа сезонна салата.
Добър апетит!