Ezine.bg»Рецепти»Риба»Студена пикантна риба

Студена пикантна риба

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Студена пикантна риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 1 кг
  • масло - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва и запържва в маслото и се добавя нарязаният на тънки колелца морков. Рибата се почиства, измива, осолява се и се нарязва на парчета.

Запръжката се сипва в тава и отгоре се нареждат парчетата риба. Добавят се дафиновите листа, бахарът, черният пипер и 100 мл вода. Похлупва се и се вари на тих огън до готовност на рибата.

С решетъчна лъжица сместа се пресипва в чиния за сервиране, а в соса от варенето се разбиват яйцата, сокът от половин лимон и накълцаният магданоз. С този сос се залива рибата и се оставя да изстине. Сервира се гарнирана с резенчета лимон.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: