Начин на приготвяне
Нарежете рибата. Смесете заедно брашното, куркумата, кориандъра, сол и черен пипер. Сипете в плик, добавете рибата и я овкусете добре. Оставете настрана.
Направете сместа с джинджифила, като го смесите с другите съставки. Нарежете тиквата на малки парчета.
Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджерата и изпържете зеления лук и чесъна. Добавете тиквата и задушете за още 4-5 минути.
Отцедете предварително накиснатия в студена вода ориз и го прибавете в тенджерата. Запържете за 2-3 минути и сипете бульона. Кипнете, намалете огъня и варете около 15 минути.
Загрейте оставащия зехтин и изпържете рибата. Точно преди поднасянето овкусете ориза със соса с джинджифил. Наредете отгоре рибата и поръсете с кориандър.