Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пикантна риба с ориз и тиква

Пикантна риба с ориз и тиква

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Пикантна риба с ориз и тиква1 / 2
09/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 450 г
  • брашно - 2 с.л.
  • зелен лук - 6 стръка зелен
  • кориандър - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • тиква - 500 г
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • ориз - 275 г басмати
  • бульон - 550 мл рибен
  • черен пипер
  • сол
  • За соса
  • джинджифил - 2 ч.л. пресен
  • кориандър - 3 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата. Смесете заедно брашното, куркумата, кориандъра, сол и черен пипер. Сипете в плик, добавете рибата и я овкусете добре. Оставете настрана.

Направете сместа с джинджифила, като го смесите с другите съставки. Нарежете тиквата на малки парчета.

Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджерата и изпържете зеления лук и чесъна. Добавете тиквата и задушете за още 4-5 минути.

Отцедете предварително накиснатия в студена вода ориз и го прибавете в тенджерата. Запържете за 2-3 минути и сипете бульона. Кипнете, намалете огъня и варете около 15 минути.

Загрейте оставащия зехтин и изпържете рибата. Точно преди поднасянето овкусете ориза със соса с джинджифил. Наредете отгоре рибата и поръсете с кориандър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: