Печена тиква - пикантна

IlariaIlaria
Новак
59762531
Печена тиква - пикантна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • тиква - 1 средна
  • люти чушки - 1 брой
  • канела - 1 пръчка
  • салвия - шепа листа
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете тиквата, почистете от семките, обелете я и я нарежете на едри парчета.

В хаванче счукайте лютата чушка заедно със солта и добавете салвията, канелата и малко зехтин. Объркайте хубаво.

Подредете тиквата в подмазнена тава, намажете ги със сместа и овкусете със сол, черен пипер и по желание с белени тиквени семки.

Покрийте тавата с фолио и сложете да се изпече в загряна на 180 градуса фурна за около половин час. Поднесете пикантната печена тиква със сирене по желание.

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: