Пъстърва с пикантен сос

21/05/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо635
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пъстърва - 2 бр.
  • олио - 80 мл
  • за соса
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сметана - 250 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се изпържва в сгорещеното олио. Приготвя се сос от един сварен жълтък и един суров, които се намачкват с вилица.

Добавят се оцетът, горчицата, солта и черният пипер и накрая сметаната.

Разбърква се добре до получаване на гладка и леко течна смес.

С приготвения сос се залива изпържената риба и се поднася със сварени картофи или пюре. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар