Скариди в пикантен доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
90
140
23/04/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 449
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте половината от зехтина. Прибавете нарязания лук. Пържете го на ниска температура докато омекне. След това прибавете целината и нарязаната червена чушка. Пържете още 5 минути.

Увеличете температурата. Сипете вътре виното, оцета и доматите. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете сместа да се вари за около 5 минути.

Намалете температурата. Покрийте тигана и оставете сосът да къкри около 30 минути или докато зеленчуците омекнат. Смелете соса, за да стане на пюре.

Загрейте останалата част от зехтина в друг тиган. Сложете вътре чесъна, магданоза и лютата чушка. Пържете и едновременно с това разбърквайте, докато чесъна стане златист, но не кафяв на цвят. След това сипете вътре доматеното пюре и сложете да се вари. Опитайте на вкус и ако има нужда посолете.

Прибавете скаридите в тигана и сложете ястието обратно да се вари. Намалете температурата и гответе още 4-6 минути. Свалете ястието от огъня и сервирайте.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар