Винени сладки

MarianeMariane
Джедай
202169
Винени сладки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15-20 бр.
"Лошото на тези сладки е, че всичките си ги хапваме на един път с чаша кафе"

Необходими продукти

  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • брашно - 1 кг приблизително
  • за пълнежа
  • локум - 1 опаковка
  • сладко - 1 буркан по избор
  • орехи - 100 г натрошени
  • канела - 1/4 ч.л.
  • за овалване
  • пудра захар - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и поставете половината количество в дълбока купа. Добавете към него водата и олиото. Содата се разтваря в бяло вино и се добавят към останалите продукти.

Започнете да замесвате тесто, като постепенно добавяте още брашно. Целта е да получите средно меко тесто. Омесенототесто се покрива с фолио и се оставя около 30 минути да престои на стайна температура.

От него се разточва тънка кора, от която се изрязват кръгчета. В центъра на всяко кръгче се поставя парче локум или плънка, приготвена от смесването на натрошените орехови ядки, канелата и сладкото. След това тестеното кръгче се завива като пуричка или като полумесец.

Напълнените сладки се поставят в тава, дъното на която е покрито с хартия за печене. Винените сладки се пекат до порозовяване в предварително загрята на 180 градуса фурна. Още докато са топли се овалват в пудра захар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: