Начин на приготвяне
Пресейте брашното и поставете половината количество в дълбока купа. Добавете към него водата и олиото. Содата се разтваря в бяло вино и се добавят към останалите продукти.
Започнете да замесвате тесто, като постепенно добавяте още брашно. Целта е да получите средно меко тесто. Омесенототесто се покрива с фолио и се оставя около 30 минути да престои на стайна температура.
От него се разточва тънка кора, от която се изрязват кръгчета. В центъра на всяко кръгче се поставя парче локум или плънка, приготвена от смесването на натрошените орехови ядки, канелата и сладкото. След това тестеното кръгче се завива като пуричка или като полумесец.
Напълнените сладки се поставят в тава, дъното на която е покрито с хартия за печене. Винените сладки се пекат до порозовяване в предварително загрята на 180 градуса фурна. Още докато са топли се овалват в пудра захар.