Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Шоколадови пастички с маслен крем

Шоколадови пастички с маслен крем

IvelinaIvelina
Новак
832962k139
Шоколадови пастички с маслен крем
Снимка: Ivelina
2 / 3
09/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
17 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
52 мин.
Порции
8
"Насладете се на тези много вкусни шоколадови пастички с маслен крем. Те ще са какаово бижу на вашия празник и всички ще се влюбя в тях."

Необходими Продукти

  • брашно - 1.3/4 ч.ч. универсално
  • какао - 3/4 ч.ч., неподсладено
  • бакпулвер - 1, 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1, 1/2 ч.л.
  • захар - 2 ч.ч. бяла
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. (до 65 г всяко)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • растително масло - 1/2 ч.ч. (или рапица)
  • ванилов екстракт - 2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. вряща
  • маслен крем
  • краве масло - 200 г безсолно/ 3/4 ч.ч., меко
  • пудра захар - 2 1/2 ч.ч., пресята
  • какао - 1/2 ч.ч. холандско, пресято
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч. (всякакво)
  • ванилов екстракт - 1 ч.л. или ром или бадемова есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180°C (160°C вентилатор).

Намажете формата с масло, след това изсипете основата.

Тесто:

Пресейте брашното, какаото, бакпулвера и содата в голяма купа. Добавете захар и сол. Разбийте за кратко, за да се комбинират.

Добавете яйцата, млякото, олиото и ванилията. Разбийте добре, за да се смесят, докато не останат бучки - около 30 секунди.

Добавете вряща вода и разбийте, за да се смеси. Тестото е много рядко и така трябва да е.

Изсипете тестото във форма 33 x 22 x 5 cm правоъгълна тава. Можете да разделите сместа на две и да изпечете за по-лесно, ако не можете да разрежете блата.

Печене:

Печете шоколадовия блат 35-40 минути, ако слагате цялата смес - ако разделите на две печенето е наполовината от времето или докато дървено шишче, поставено в центъра, излезе чисто.

Охладете за 10 минути, след което обърнете върху решетка. Инструкции за масленият крем: Глазурата с маслен крем не е трудна за приготвяне, но отнема време – и електрически миксер или миксер. Ключът е да биете, биете, биете – най-малко 6 минути, обикновено 7 до 8 минути. Колкото по-дълго разбивате, толкова по-пухкаво е и гладко.

Кремът за торта е много вкусен! Подходящ е за декориране, пълнене и изравняване на торти и тарталети. И приготвянето на този крем ще отнеме само няколко минути от времето ви, а резултатът ще ви изненада приятно.

Поставете маслото, което е около 24 °C, оставено на стайна температура, в купата на стоящ миксер с прикрепена лопатка. Разбийте 3 минути на скорост 7, докато побелее.

Добавете половината пудра захар и какао на прах. Разбийте 3 минути - започнете бавно, увеличете до скорост 7.

Добавете останалата пудра захар и какаото на прах. Разбийте отново за 3 минути.

Добавете мляко и ванилия, ако използвате. Разбийте отново за 1 минута на скорост 7.

Разстелете масления крем какао върху двата блата, загладете добре, преди да поставите втория блат за пастичките. След това разрежете на правоъгълни парчета.

Декорирайте домашните шоколадови пастички по ваше желание и въображение. Аз декорирах с ядки.

Насладете се на тези много вкусни шоколадови пастички с маслен крем!

За да ги направите с шоколад вместо какао на прах, използвайте 75 г черен шоколад. Разтопете и охладете, след което разбъркайте накрая.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: