Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Филе от риба с печурки и маслини

Филе от риба с печурки и маслини

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Филе от риба с печурки и маслини3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ефектна и много вкусна идея, с която да изненадате любителите на рибата."

Необходими продукти

  • гъби - 500 г печурки
  • риба - 800 г филе
  • лук - 1 глава
  • риган - 1 к.л.
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • зелени маслини - 15 бр.
  • черен пипер - 1 щ.
  • захар - 1 к.л.
  • магданоз - 10 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата за рецептата се овкусява с лимонов сок и след 20 мин. се поръсва със сол и черен пипер.

Загряваме олио в тиган. Рибата овалваме в галета и я изпържваме в сгорещена мазнина от двете страни, докато придобие златиста коричка.

След това я подреждаме върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

В същата мазнина запържваме също надребнени лук и гъби. След това наливаме доматеното пюре и овкусяваме със захар, риган, лимонов резен. Добавяме и обезкостени маслини.

Готвим няколко минути, докато се смесят вкусовете и ароматите, след което изключваме.

В чиния слагаме парче пържена риба и от приготвения сос за рибката.

Декорираме с домат, магданоз и лимонче.

Филето от риба с печурки и маслини е уникално вкусно!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: