Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе със сос от гъби и пармезан

Пилешко филе със сос от гъби и пармезан

Пилешко филе със сос от гъби и пармезан
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Уникално вкусна комбинация от ароматни горски гъби и свежо изпечено пилешко филенце"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 500 - 600 грама
  • зехтин
  • къри
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • готварска сметана - 300 мл
  • горски гъби - 300 - 350 грама
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • пармезан - 150 грама
  • масло - 30 - 40 грама
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на тънки пържоли пилешкото филе.

Натрийте пилешките пържоли с черен пипер, къри и сол, сле дкоето ги намажете със зехтин.

Загрейте скарата и изпечете пържолите до готовност. Оставете ги на топло.

Разтопете маслото с малко зехтин и задушете нарязаните гъби. Добавете чесъна и сметаната, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.

След кратко готвене свалете от огъня и добавете пармезана, отново разбъркайте хубаво.

Сервирайте филенцата с гъбения сос и гарнитура по избор.

Пилешкото филе със сос от гъби и пармезан е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: