Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Селски гювеч с ориз и пилешко

Селски гювеч с ориз и пилешко

Селски гювеч с ориз и пилешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Вкусен селски гювеч, с който да нагостите семейството за вечеря"

Необходими продукти

  • ориз - 400 грама
  • пилешки крилца - 1 кг
  • гъби - 250 грама
  • домати - 1 настърган
  • чушки - 1 брой
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крилцата и ги почистете.

Загрейте малко олио и запържете крилцата за кратко. Добавете към тях нарязаните чушка и лук, а след няколко минути готвене прибавете настъргания домат и гъбите.

Сипете малко топла вода и овкусете с подправките.

Когато сместа заври, прибавете ориза и разбъркайте.

Прехвърлете всичко в гювеч, похлупете и го сложете в студена фурна.

Печете гювеча на 180-200 градуса до готовност, като от време на време разбърквате.

Селският гювеч с ориз и пилешко е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: