Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с банани и глазура от пасифлора

Кекс с банани и глазура от пасифлора

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Кекс с банани и глазура от пасифлора2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • брашно - 1 2/3 ч.ч. , обикновено
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л., смлян
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г), размекнато
  • кафява захар - 3/4 ч.ч. (150 г)
  • яйца - 3 бр.
  • банани - 300 г, намачкани
  • сметана - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • Глазура с пасифлора
  • пудра захар - 1 2/3 ч.ч.
  • пасифлора - 3 с.л., вътрешната част
  • масло - 1 с.л., размекнато
  • бишкоти - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Кръгла форма за печене 23 см се маже с масло и се застила с восъчна хартия. Брашното, бакпулверът, содата и джинджифилът се пресяват.

Маслото и кафявата захар се разбиват с миксер, докато станат на крем. Прибавят се яйцата като се разбива, докато добре се смесят. Прибавят се сухите съставки, намачканите банани, заквасената сметана и млякото, като се разбърква.

Тестото се прехвърля във формата за печене. Пече се около 50 мин. Оставя се да изстине напълно и се освобождава от формата. Стените се облепят с леко навлажнени бишкоти.

Глазура с плод на пасифлора: Пудрата захар, месестата част на пасифлората и маслото се разбиват. Оставят се в съд на водна баня, докато заприлича на крем и се покрива кексът с него.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: