Кроканови сладки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
27/08/2014
"Днес искаме да поговорим за домашните кроканови сладки и как точно да ги приготвим, за да станат неустоими "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 250 г обикновени смлени
  • масло - 250 г краве
  • пудра захар - 250г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • какао - 1 с.л.
  • ром - 1 ракиена чашка
  • орехи - 1 ч.ч.
  • шоколад
  • захар - 3 с.л.
  • олио - 1/2 с.л.
  • сладко от вишни - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крокана: Карамелизирайте захарта в съд, намаслен с олио и когато захарта започне да става златиста, добавете едро счуканите орехови ядки. Разбъркайте. Свалете от огъня и нека се охладят.

С дървено чукче начукайте крокана на парченца.

Размекнатото краве масло разбийте със захарта, прибавете крокана, ванилията, какаото, смлените бисквити и рома. Разбъркайте, докато стане гладка смес и оформете от нея топчета.

После ги оваляйте в настърган шоколад и смлените орехови ядки ги наредете в платото. Топчетата натискайте в средата, така че да стане вдлъбнатина и сложете по една вишна от сладкото.

Докато стане време за поднасяне, сложете сладките в хладилника.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар