Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Ябълковия щрудел със стафиди

Ябълковия щрудел със стафиди

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Ябълковия щрудел със стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Така като го гледате този ябълков щрудел, представяте ли си колко е вкусен само"

Необходими продукти

  • бутертесто - 500 гр.
  • ябълки - 600 гр.
  • захар - 120 гр.
  • канела - 2 ч.л.
  • стафиди - 50 гр.
  • галета - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете тестото и го разстелете върху поръсена с брашно повърхност.

Обелете и почистете ябълките и ги нарежете на кубчета. Накиснете стафидите в малко вода, след което ги изцедете добре. Размесете добре ябълките, захарта, галетата, канелата и стафидите.

Разнесете равномерно тази смес по дължината на тестото. Загърнете тестото от едната страна, после прихлупете от другата. Притиснете краищата, предварително намазани с разбито яйце.

Поставете щрудела в продълговата тавичка, с нож направете няколко напречни разреза отгоре, намажете го с разбито яйце и печете на предварително загряна до 220 градуса фурна.

Преди сервиране поръсете щрудела с пудра захар.

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: