Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Рогчета с чоризо и люта доматена салса

Рогчета с чоризо и люта доматена салса

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321215
Рогчета с чоризо и люта доматена салса1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
40

Необходими продукти

  • боб - 450 гр. от консерва
  • вода - 1 с.л.
  • чоризо - 2 бр. наденица
  • чушки - ½ бр. червена
  • зелен лук - 3 стръка
  • питки - 10 бр. тортила
  • олио - за пържене
  • За лютата доматена салса
  • домати - 400 гр. от консерва
  • люти чушки - 2 бр. тайландски
  • чесън - 1 скилидка
  • кориандър - 1/3 ч.ч. пресен
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете боба и водата в тенджера и затоплете. През това време пригответе наденицата чоризо в голям незалепващ тиган. Разбърквайте, докато стане хрупкава и я извадете върху хартия.

Смесвате боба и наденицата в купа заедно с чушката и лука, подправяте на вкус. Разделяте сместа в питките тортила и ги сгъвате в конусовидна форма. Може да им сложите клечки за зъби, за да не се развиват.

Загрявате олио в тиган и пържите рогчетата, докато станат златисти и хрупкави. Извадете ги върху хартия и отстранете клечките.

Накрая приготвяте салсата, като смесите всички продукти и сервирате горещите рогчета със салса.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: