Начин на приготвяне
Засищащ и пъстър ориз на фурна - идеален за основно ястие или гарнитура.
Задушаваме скълцания лук в мазнина и добавяме към него надребнените тиквичка и морков.
Когато продуктите поомекнат, прибавяме към тях ориза, нарязания на кубчета домат (единия домат заделяме за после) и наситнения спанак.
Задушаваме за кратко и изсипваме зеленчуковата смес в тава.
Овкусяваме с подправките и доливаме вода (около 800 мл течност).
Печем ястието на за половин час на 220 градуса.
След това го вадим и разпределяме отгоре колелца домат и маслини.
Печем ястието от ориз още 15 минути.
Диетичен ориз с домати и тиквички за любителите на диетичните гозби и постните рецепти.