Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пухкав паниран карфиол

Пухкав паниран карфиол

Пухкав паниран карфиол
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4
"Неустимо вкусен паниран карфиол - вижте как да си приготвите"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 глава
  • за панировката
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 3/4 ч.чаша
  • царевично нишесте - 2 с.л. (може картофено)
  • сода за хляб - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • лук - 1/2 ч.л. на прах
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво главата карфиол. Накъсайте я на парченца и бланширайте розичките във вряща подсолена вода.

Смесете сухите съставки за панировката - нишесте, бакпулвер, сода, брашно, чесън и лук, куркума и сол. Разбъркайте и прибавете вода, разбъркайте до получаване на хубава кашица.

Потопете розичките карфиол в панировката и разбъркайте, за да попият добре.

Загрейте достатъчно количество олио и изпържете карфиол до златисто-кафяв цвят.

Отцедете панирания карфиол върху кухненска хартия.

Пухкавият паниран карфиол е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: