Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Пилешка супа»Френска крем супа с червено вино

Френска крем супа с червено вино

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Френска крем супа с червено вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • корени - 1 връзка за супа
  • масло - 100 г
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1.2 л
  • хляб - 1 филия
  • лимони - 1 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корените за супа се нарязват и се задушават в олиото. Добавя се 1/3 от маслото и се заливат с виното. Слага се разрязаното наполовина пиле и се залива с бульона.

Когато месото е готово, пилето се обезкостява. Половината месо се нарязва на парченца, а другата половина заедно с хляба се смила. Добавят се прецеденият бульон и супата се кипва.

От половината от останалото масло, брашното, сметаната и жълтъка на яйцето се приготвя сос бешамел и се добавя към супата.

Супата се вари още малко и се подправя с черен пипер, сол, индийско орехче и оцет. Сервира се гарнирана с резенчета лимон.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: