Френска крем супа с червено вино

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
227
27
220
09/05/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо582
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корените за супа се нарязват и се задушават в олиото. Добавя се 1/3 от маслото и се заливат с виното. Слага се разрязаното наполовина пиле и се залива с бульона.

Когато месото е готово, пилето се обезкостява. Половината месо се нарязва на парченца, а другата половина заедно с хляба се смила. Добавят се прецеденият бульон и супата се кипва.

От половината от останалото масло, брашното, сметаната и жълтъка на яйцето се приготвя сос бешамел и се добавя към супата.

Супата се вари още малко и се подправя с черен пипер, сол, индийско орехче и оцет. Сервира се гарнирана с резенчета лимон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар