Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Пръстеновидна форма за печене (23 см) се маже с масло. Стъблата на аспержите се режат на кръгчета, а връхчетата им се оставят встрани. Стъблата се бланшират в подсолена и вряща вода. Изцеждат се и се смесват с лука, маслото. Осоляват се и се поръсват с черен пипер.
Блендират се и пюрето от аспержи се смесва с бешамеловия сос. Цветовете от тиквички се запържват в останалото масло. Цветовете на тиквичките се редят във формата за печене и се изсипва пюрето от аспержи.
Голяма тава за печене се пълни на половина с гореща вода, където се слага пръстеновидната форма. Пече се около 90 мин. Прехвърля се в чиния за печене и се оставя да изстине напълно. Зеленият фасул, граховите зърна и връхчетата на аспержите се бланшират около 7 мин., изцеждат се и се декорира с тях.
Коментари
Аспержите се обелват и бланшират цели, леко се запържват в претопено масло, подреждат се в чиния, поръсват се със сол и черенпипер и се поливат със сос холондез. Консунира се самостоятелни или като гарнитура кум риба. Зелени аспержи се бланшират и се увиат в бекон, запържат се леко и се поднасят към печени меса.
Това е другото са простотии и разсипване на материала