Аспержи и цветове на тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
60
69
12/05/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене1 мин.
Общо41 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Пръстеновидна форма за печене (23 см) се маже с масло. Стъблата на аспержите се режат на кръгчета, а връхчетата им се оставят встрани. Стъблата се бланшират в подсолена и вряща вода. Изцеждат се и се смесват с лука, маслото. Осоляват се и се поръсват с черен пипер.

Блендират се и пюрето от аспержи се смесва с бешамеловия сос. Цветовете от тиквички се запържват в останалото масло. Цветовете на тиквичките се редят във формата за печене и се изсипва пюрето от аспержи.

Голяма тава за печене се пълни на половина с гореща вода, където се слага пръстеновидната форма. Пече се около 90 мин. Прехвърля се в чиния за печене и се оставя да изстине напълно. Зеленият фасул, граховите зърна и връхчетата на аспержите се бланшират около 7 мин., изцеждат се и се декорира с тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
никнай
никнай
24.01.2016 19:35
Поредната тъпня!
Аспержите се обелват и бланшират цели, леко се запържват в претопено масло, подреждат се в чиния, поръсват се със сол и черенпипер и се поливат със сос холондез. Консунира се самостоятелни или като гарнитура кум риба. Зелени аспержи се бланшират и се увиат в бекон, запържат се леко и се поднасят към печени меса.
Това е другото са простотии и разсипване на материала
1
0