Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилешките бутчета, прехвърлете ги в тавичката за печене и ги посолете със сол и черен пипер на вкус и поръсете с червен пипер.
Добавете соевия сос и втрийте равномерно подправките с ръце.
Добавете в тавичката целите необелени скилидки чесън, стръковете мащерка и налейте бирата.
Накрая полейте със струйка олио и поставете върху всяко от пилешките бутчета по парченце от маслото.
Покрийте тавата с лист алуминиево фолио и печете пилешките бутчета в предварително загрята на 180 °C на фурна до готовност.
Накрая отстранете фолиото и върнете във фурната до апетитен загар на печеното пиле.
Добър апетит с моите пилешки бутчета с бира и мащерка на фурна!