Супа с бакла

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
59
69
22/02/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене1 мин.
Общо11 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 005
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бакла - 3 1/2 ч.ч., кисната и изцедена
  • лук - 1 глава, на ситно
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр., на ситно
  • майорана - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 3/4 ч.ч. (200 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 1 ч.ч., вряла
  • бакла - 1/2 ч.ч., прясна
  • хляб - 4 филии, препечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се вари в подсолена и вряща вода около час, или докато омекне. Лукът, целината, морковът и майораната се запържват.

Добавят се доматите и се държи на огъня около 15 мин. Овкусява се със солта и пипера, след което се добавя зрялата бакла. Когато водата заври се прибавя и прясната вода.

Държи се на огъня около 15 мин. Във всяка купичка се слага по една филийка препечен хляб, след което се залива със готовата вече супа.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар