Спаначени кюфтета с пармезан

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Спаначени кюфтета с пармезан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8 бр.

Необходими продукти

  • спанак - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • картофи - 1 бр. (сварен)
  • галета - 2 с.л.
  • сирене - 150 г
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • олио - 100 мл
  • пармезан - 50 г (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива, почиства, нарязва и се запържва в загрятия зехтин.

Добавят се картофът и настърганите сирене и едното яйце, което се сварява предварително. Намачкват се с вилица и се оформят кюфтета.

Овалват се в разбитото яйце, брашното и галетата и се запържват в сгорещеното олио. Поръсват се с пармезан.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: