Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Спаначени кюфтета с киноа и кашкавал

Спаначени кюфтета с киноа и кашкавал

Яница НиколоваЯница Николова
Новак
224294283
Спаначени кюфтета с киноа и кашкавал
Снимка: Яница Николова
1 / 3
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Забравихме за всякакви други ястия след тези спаначени кюфтенца"

Необходими Продукти

  • киноа - 40 грама
  • сирене - 100 грама
  • яйца - 1 брой
  • спанак - 60 грама (замразен)
  • лук - 1/4 глава
  • брашно - около 6 с.л. (или галета)
  • магданоз - 1 с.л. (наситнен)
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • мащерка - 1/4 ч.л. сушена
  • риган - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте киноата и я сипете в тенджера. Налейте 1-2 чаши гореща вода и посолете леко. Варете до разпукване на зрънцата. Прецедете и я измийте под течаща вода.

Сипете киноата в купа. Натрошете към нея сиренето, добавете яйцето, наситнения лук, спанака и брашното.

Овкусете с мащерката, ригана, черния пипер, магданоза и щипка сол. Разбъркайте много добре.

Намаслете ръцете си и оформете топчета, които са малко по-големи от орех.

Загрейте олио в тиган и пуснете топчетата вътре. Притиснете ги леко.

Изпържете зеленчуковите кюфтета до готовност.

Отцедете ги от излишната мазнина върху кухненска хартия. Сервирайте с млечен сос.

Спаначените кюфтета с киноа и кашкавал са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: