Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена супа»Супа минестроне по тоскански

Супа минестроне по тоскански

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Супа минестроне по тоскански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
7

Необходими продукти

  • зрял фасул - 100 г (сварен)
  • грах - 50 г
  • картофи - 2 бр. г
  • зеле - 100 г
  • фиде - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1500 мл
  • босилек - 1 щипка (сух)
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в мазнината. Добавят се нарязаните на кубчета тиквичка, морков, домати, целината, доматеното пюре и зрелият фасул.

Всичко се залива с бульона и се оставя да ври 1 час на умерен огън. Добавят се нарязаните на кубчета картофи, грахът, нарязаното зеле и фидето.

Когато картофите омекнат, супата се поръсва със сол, черен пипер, босилек и накълцан магданоз. Готовата супа се сервира поръсена с настърган кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: