Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спаначена супа»Панир шак - задушен спанак с прясно сирене

Панир шак - задушен спанак с прясно сирене

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Панир шак - задушен спанак с прясно сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • спанак - 500 г
  • олио - 1 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л. смлян
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. лют
  • гарам масала - 1/2 ч.л.
  • асафетида - 2 щ.
  • сметана - 2/3 ч.ч.
  • сирене - 250 г домашно
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и се подсушава. Накълцва се на дребно. Подправките се задушават за няколко секунди в нагорещена мазнина.

Прибавя се наситненият спанак и се залива с 3 с.л. вода. Тенджерата се похлупва за десетина минути, докато спанакът омекне.

Добавят се сметаната и сиренето, нарязано на кубчета. Сместа се наръсва със захар и сол. Разбърква се и се оставя още 5 минути на слаб огън.

Панир шак се поднася с ориз по желание.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: