ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета в доматен сос

Кюфтета в доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Кюфтета в доматен сос
Снимка: Ж Жечева
2 / 2
17/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2-3
"Когато поднасяме кюфтенца в доматен сос, винаги приготвяме и повечко хляб, защото гостите просто обожават да отопят целия сос!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата се добавят 1 яйце, галета, черен пипер и сол, след което се омесва добре. Оформят се кюфтенца с размер на топче за пинг - понг. Слага се да заври 2 литра вода, след което внимателно се пускат кюфтенцата и се варят около 5 мин. Прецежда се през гевгир, като водата се запазва.

Лукът се нарязва наситно и се слага да се пържи в дълбок тиган с малко олио. Доматите се обелват и нарязват наситно, след което се добавят към лука. Добавят се и 5 с.л. от бульона и се оставя да заври. След като заври се намалява и се оставя да ври на слаб огън около 30 мин. След това сосът се сгъстява с малко брашно и се овкусява с черен пипер и сол. Добавят се кюфтенцата и се разбърква, докато се сгреят.

Останалите 3 яйца се сваряват твърдо и се нарязват на резени.

Сервира се горещо, аранжирано с резени яйце. Към ястието се предлага франзела.

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: