Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински език и сърца по селски

Свински език и сърца по селски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свински език и сърца по селски
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Никоя механа не може да ви приготви тази вкусна селска гозба! Ето как да си я направите сами!"

Необходими продукти

  • свински език - 2 бр.
  • свинско сърце - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • бяло вино - 150 мл.
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане поставяме свинското сърце и езиците.

Сваряваме ги в подсолена вода за около 50 минути.

След като са готови, ги нарязваме на филийки.

В тиган поставяме и запържваме нарязания свински език и сърце в малко олио.

Вадим ги и запържваме в същата мазнина обеления чесън, нарязания лук, както и морковите и чушката.

Запържването става за около 10 минути, след това добавяме и доматите, които сме нарязали на дребно.

Пържим още 10 минути, след което посоляваме.

При зеленчуците прибавяме и запържените свински сърца и език и овкусяваме с черен пипер на зърна и червен пипер.

Запържваме за 5 секунди и добавяме бялото вино.

Оставяме така да се изпари виното и варим на тих огън за 10 минути.

Свински език и сърца по селски сервираме, докато гозбата с карантия е още топло.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: