Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с яйца и пармезан

Ориз с яйца и пармезан

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122193
Ориз с яйца и пармезан1 / 2
21/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 2 1/4 ч.ч., дребнозърнест
  • жълтъци - 3 бр.
  • сметана - нискомаслена (125 мл)
  • пармезан - 1/3 ч.ч. (40 г)
  • бял пипер - на вкус
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари в подсолена, вряща вода около 13-15 мин., докато омекне.

Жълтъците се разбиват със сметаната, сиренето и пипера.

Оризът се прецежда и прехвърля в огнеупорен съд.

Оризът се залива със соса и се поръсва с масло. Добре се разбърква.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: