Фокача с градински чай

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1
14/02/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции1 фокача(25см)
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • Тесто за фокача
  • мая - 25 г или 2 пакетчета по 7 г, суха
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - ¾ ч.ч. (200 мл), топла
  • брашно - 3 1/3 ч.ч. (500), обикновено + ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ¾ ч.л.
  • Плънка
  • градински чай - 15 - 20 бр. листа, нарязани на ситно
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - морска, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за фокача се замесва с градински чай и се оставя да втаса около 1 1/2 часа встрани и на топло.

Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Тестото се разточва на правоъгълник - 25 х 28 см.

Разплесква се добре и се поръсва със зехтина и морската сол. Пече се около 30 мин., докато промени цвета си в златистокафява.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар