Начин на приготвяне
Измийте и направете разрези по кожата на свинския джолан. Натрийте го със сол, черен и червен пипер. Прехвърлете в гърнето.
Сипете 100 мл вода и бялото вино. Оставете в хладилник на през нощта, ако имате възможност, го обърнете.
После сложете нарязаните гъби, моркови, картофи, лук, чесън (необелен, цял), почистени и нарязани на ленти чушки, сол, олио, черен пипер, дафинов лист, бахар. Разбъркайте.
Сложете джолана отгоре. Затворете гювеча и сложете в студена фурна. Когато се затопли фурната, увеличете до 160-180 градуса и печете три часа.
Махнете капака и допечете.
Поръсете табиетлийския джолан в гърне с магданоз при сервиране.