Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Чомлек»Табиетлийски джолан в гърне

Табиетлийски джолан в гърне

ЗориЗори
Новак
1715465k
Табиетлийски джолан в гърне
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • картофи - 8 бр.
  • лук - 2 глави
  • свински джолан - около 1.5 кг (с кост)
  • чушки - 2 бр. червени + 1 бр. зелена
  • моркови - 2 бр.
  • люти чушки - суха
  • печурки - 4 бр.
  • бахар - 5 зрънца
  • чесън - 5 скилидки
  • бяло вино - 300 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз - ситно нарязан за поръсване
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и направете разрези по кожата на свинския джолан. Натрийте го със сол, черен и червен пипер. Прехвърлете в гърнето.

Сипете 100 мл вода и бялото вино. Оставете в хладилник на през нощта, ако имате възможност, го обърнете.

После сложете нарязаните гъби, моркови, картофи, лук, чесън (необелен, цял), почистени и нарязани на ленти чушки, сол, олио, черен пипер, дафинов лист, бахар. Разбъркайте.

Сложете джолана отгоре. Затворете гювеча и сложете в студена фурна. Когато се затопли фурната, увеличете до 160-180 градуса и печете три часа.

Махнете капака и допечете.

Поръсете табиетлийския джолан в гърне с магданоз при сервиране.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: