ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Пухкави чеснови питки с босилек

Пухкави чеснови питки с босилек

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
309
27
251
Пухкави чеснови питки с босилек
08/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
"Всеки може да замеси пухкави питки, но трябва да сложи и ароматни подправки - нали запомнихте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, оформя се кладенче и се сипва млякото, в което е разтворена содата, солта, яйцето и захарта. Омесва се лепкаво тесто и се оставя да почине.

С ръце, намазани с мазнина, се късат парчета от тестото и се приплескват върху намазано с мазнина алуминиево фолио.

Намазват се със смес, приготвена от разбитите заедно пасиран чесън, зехтин, и босилек. Пекат се в загрята фурна, директно върху скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: