Начин на приготвяне
Разпределете кубчеата козунак на дъното на подходящи чаши за сервиране.
Пригответе крема. За целта затоплете млякото, но не позволявайте да завира. Посолете и добавете захарта. Прибавете гриса и варете до сгъстяването. Сипете ванилията и кубчето масло, разбъркайте.
Към кубчетата козунак прибавете по 1-2 ягоди - нарязани на половинки. Залейте с грис крема и украсете с ягода, потопена в шоколад и маточина.
Ягодите за украсата потопете в охладения шоколадов ганаш и замразете във фризера.
Потопете четка за рисуване в ганаша и нанесете с равномерни движения по обратната на петурата.
Поставете във фризера листото. Когато стегне ганашът, повторете още веднъж действието.
Извадете листото от фризера, внимателно го махнете от ганаша.
Сложете го до ягодата за украса.
Грис кремът с козунак е страхотен!