Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питка»Питка с мащерка и сирене чедър

Питка с мащерка и сирене чедър

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Питка с мащерка и сирене чедър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • брашно - 400 г
  • мая - ½ кубче
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
  • мед - 2 с.л.
  • масло - 25 г
  • чедър - 150 г
  • мащерка - 2 с.л. (суха)
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се добавят маята и солта. Отделно се смесват водата с меда и зехтина. Тази смес се добавя постепенно към брашното и се замесва гладко тесто, което се оставя да втаса.

Тестото се премесва върху поръсена с брашно повърхност и се премества в намазана с мазнина тава, така че да запълни изцяло дъното.

Намазва се с омекналото масло и се поръсва с настърганото сирене чедър. Поръсва се с мащерка. Втасва отново и се запича в предварителна загрята умерена фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: