Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пухкав сладкиш с грис и яйца

Пухкав сладкиш с грис и яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пухкав сладкиш с грис и яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Сладкиш с грис и яйца, от който ще си оближете пръстите"

Необходими продукти

  • брашно - 100 грама
  • захар - 120 грама
  • грис - 100 грама
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. (XL размер)
  • карамелизирани бадеми - 100 грама
  • масло - 60 грама
  • извара - 200 грама
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете маслото, след него изварата и гриса. Накрая сипете лимоновия сок и разбъркайте до хомогенност.

Пресейте брашното с бакпулвера и на части го добавете към горните съставки, като бъркате с шпатула.

Загрейте фурната на 180 градуса без вентилатор.

Нарежете карамелизираните бадеми и сипете по-голямата част от тях в сместа.

Намазнете и набрашнете форма за печене. Сипете сместа и заравнете.

Изпечете сладкиша за около половин час. Охладете и поръсете с останалите бадеми.

Пухкавият сладкиш с грис и яйца е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: