Начин на приготвяне
Смесете брашното, гриса, 1 ч.ч. захар, бакпулвера и добре разбъркайте.
настържете ябълките и ги объркайте с 1/2 ч.ч. захар и канелата. Оставете да престоят за 10 минути.
В намазнена тавичка или форма започнете да поръсвате по дъното равномерно от грисовата суха смес, докато се получи тънък, но плътен слой грис.
Отгоре разпределете ябълкова смес, като слагате по лъжица и внимателно разстилате тънък ябълков слой.
След това отново поръсвайте по същия начин грисова смес, ябълкова и пак грисова. След всеки слой грис поливайте равномерно с мазнина и завършете отгоре с грис.
Полейте равномерно ябълковия сок, изчакайте 5 минути и сложете сладкиша да се изпече за около 30 минути в силна фурна. Щом хване приятен карамелен загар отгоре, значи е готов.
Поднесете сладкиша с грис и ябълки охладен, нарязан на парчета.
Коментари