Начин на приготвяне
Смесете брашното с маслото, солта, яйцето и водата. Замесете меко тесто, покрийте го с фолио и приберете в хладилника за половин час.
Междувременно бланширайте броколите за 5 минути във вряща подсолена вода. Отцедете и ги измийте със студена вода.
Нарежете пилешките гърди и ги сварете до готовност. Отцедете и ги смесете с броколите, овкусете с черен пипер и сол на вкус.
В подходяща купа разбийте яйцето и го смесете със сметаната.
Оформете тестото, като го разточите леко, за да постигнете размерите на тавата за печене.
Поставете го в намазнената тава и леко издигнете ръбчета.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата за 5 минути. Извадете и го напълнете с плънката, полейте със сметаната и поръсете с настъргания кашкавал.
Върнете соления тарт във фурната за 20-тина минути.
Соленият тарт с пилешко и броколи е готов.