Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Солен тарт с пилешко и броколи

Солен тарт с пилешко и броколи

Солен тарт с пилешко и броколи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Солен тарт с броколи и пилешко - сервиране на всички гладници у дома"

Необходими продукти

  • масло - 70 грама
  • сол - 1 ч.л. равна
  • брашно - 300 грама (+ още малко)
  • вода - 3 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • плънка
  • броколи - 1 глава
  • пилешки гърди - 1 брой
  • яйца - 1 брой
  • готварска сметана - 80 - 100 мл
  • кашкавал - 50 грама (настърган)
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с маслото, солта, яйцето и водата. Замесете меко тесто, покрийте го с фолио и приберете в хладилника за половин час.

Междувременно бланширайте броколите за 5 минути във вряща подсолена вода. Отцедете и ги измийте със студена вода.

Нарежете пилешките гърди и ги сварете до готовност. Отцедете и ги смесете с броколите, овкусете с черен пипер и сол на вкус.

В подходяща купа разбийте яйцето и го смесете със сметаната.

Оформете тестото, като го разточите леко, за да постигнете размерите на тавата за печене.

Поставете го в намазнената тава и леко издигнете ръбчета.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата за 5 минути. Извадете и го напълнете с плънката, полейте със сметаната и поръсете с настъргания кашкавал.

Върнете соления тарт във фурната за 20-тина минути.

Соленият тарт с пилешко и броколи е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: