Начин на приготвяне
Актвирайте маята в топло мляко и лъжица захар. Оставете да шупне.
В голяма купа сипете брашното и добавете разбитите яйца със захарта. Сипете олиото, добавете ванилията и щипката сол. Замесете лепкаво тесто.
Покрийте и оставете да втаса на топло за 2 часа.
Отново премесете тестото с малко брашно и го разточете на голям правоъгълник.
Намажете рулото с течен шоколад и от двете страни навийте на руло, като внимателно съберете в средата.
Пригответе голяма правоъгълна форма и сложете вътре козуначеното руло. Оставете да втаса и да изпълни формата.
Намажете с разбития с кисело мляко жълтък и поръсете със сусам.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете до готовност, като в края може да го покриете, за да не загори.
Намажете топлото руло с масло и покрийте с кърпа.
Козуначеното руло с шоколад е готово.