Касапско жарено мезе

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Касапско жарено мезе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • бекон - 1 кг
  • универсална подправка - за скара
  • захар - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на ивички.

Смесете в подходяща купа захарта с универсалната подправка, соевия сос, виното и лъжица вода.

Разбъркайте и добавете бекона в купата, разбъркайте добре. Сипете зехтина, разбъркайте повторно и покрийте с фолио за свежо съхранение.

Приберете в хладилник за няколко часа.

Загрейте скарата и изпечете бекона до готовност.

Поднесете мезето топло.

Касапското жарено мезе е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: