Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Касапско мезе за червено вино

Касапско мезе за червено вино

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Касапско мезе за червено вино
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински уши - 8 броя
  • праз - 5 см (стрък от бялата част)
  • пушен червен пипер
  • кашкавал - 50 грама
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 50 грама
  • лют пипер - на люспи
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските уши и ги почистете много добре.

Сварете ги в леко подсолена вода, но не до пълна готовност. Охладете и ги нарежете.

В половината от маслото и олиото запържете наситнения праз.

Когато омекне, добавете ушите и поръсете с трите вида пипер и солта.

Прехвърлете в тава и добавете още малко от маслото.

Поръсете с лют пипер и запечете мезето в загрята фурна за 15-тина минути.

Накрая поръсете с настърган кашкавал и оставете във фурната да се разтопи.

Касапското мезе за червено вино е готово.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: