Начин на приготвяне
Днес ви предлагам една рецепта на моята баба за постни сарми с листа от лапад.
Мил спомен за едни отминали времена ❤️
Листата лапад почистих от дръжки и дебелата жила в средата и залях с гореща вода. След минута, две отцедих водата.
В малко олио задуших лука и моркова за кратко. Прибавих ориза и запържих и него, докато стане прозрачен. Добавих червен пипер, черен пипер и 2 чаши вода, както и пресните подправки джоджен, девесил и магданоз.
Оставих на котлона, докато оризът абсорбира течността.
След това оформих сармите, които наредих в намазана с олио тава. Залях с 1 чаша вода и сложих сармите с лапад да се пекат в загрята фурна за около 1 час.
Поднесох бабините постни сарми с листа от лапад топли със ситно нарязан пресен чесън и хубаво кисело мляко.
Добър апетит!