Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран шаран с гарнитура

Паниран шаран с гарнитура

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Паниран шаран с гарнитура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • шаран - 1.500 г
  • корнфлейкс - 200 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • черен пипер - на вкус
  • царевично брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • за канапето
  • зелен лук - 2 стръка
  • чери домати - 8 бр.
  • зелена салата - 1 бр.
  • краставици - 1 бр. средна по големина
  • за овкусяване на салатата
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 3 с.л. прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от люспите шарана и нарежете на филийки 2 см. Подсушете.

Посолете черен пипер и сол, полейте с лимонов сок, разбъркайте и оставете 20 мин.

Сипете в чиния брашното с малко сол, в друга купа разбийте яйцата, в трета чиния сложете корнфлейкса с мащерка.

Сипете олио в тиган, сложете парчетата риба в брашното, после в яйцата и после в корнфлейкса.

Пържете рибата от всички страни. Наредете върху хартия да попие мазнината.

Сложете листа маруля в чиния. Нарежете другите листа, както и зеления лук, краставица. Овкусете и сложете шарана отгоре. Отгоре може да сложите доматчета.

Панираният шаран с гарнитура е готов!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: