Пиле по корейски

Monika IvanovaMonika Ivanova
Новак
6142k
Пиле по корейски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Обръщаме поглед към корейската кухня с това страхотно пиле"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • картофено брашно - 2 с.л.
  • фъстъци - 20 г
  • зехтин - 200 мл
  • кимион
  • сусам - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • ракия - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешките бутчета, а месото нарежете на хапки.

Овкусете месото с кимиона, ракията, черния пипер и солта, оставете да престои 15-тина минути.

Поръсете го с картофеното брашно и разбъркайте добре. Изпържете в загретия зехтин до готовност.

Извадете хапките и ги охладете върху решетка.

Нарежете на едро чесъна и го запържете в същата мазнина. Добавете сусама, соевия сос, меда, оцета и 2 лъжици вода. Гответе до редуциране на соса.

Върнете хапките вътре, разбъркайте и свалете от огъня.

Поръсете пърженото пиле с начукани фъстъци.

Пилето по корейски е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: